Kvalitet er mange ting. Håndværksmæssig faglighed sikrer et ordentligt stykke arbejde hvor kvaliteten af selve håndværket betyder høj slidstyrke og funktionalitet, men kvalitet er mere end det.

 

I Danmark er vi vant til kvalitet, vi forventer det. Vi ved at høj kvalitet er dyrt og derfor får vi den kvalitet vi har råd til, men det er faktisk ikke helt rigtigt. Mange af industriens produkter ligger over deres prisniveau i kvalitet. Et lidt kontroversielt eksempel er et køkken fra IKEA. Det er bestemt billigt i forhold til kvaliteten.

 

Samtidig er der en anden trend i gang hvor opfattelsen af kvalitet ikke nødvendigvis afspejler sig i pris og volumen. Et plankebord produceret til kundens specifikation er en helt anden type kvalitet. Her er et produkt med livsgaranti der sagtens kan holde mindst 4 generationer og kan repræsentere 100-150 arbejdstimer. Det kan være rent genbrug og samtidig af en exceptionel høj kvalitet.

 

Kvalitet er også når erfaring giver kunden en den bedste løsning til en opgave. Erfaring giver mulighed for at gennemskue muligheder og løsninger til en opgave der ellers måske ikke er åbenlys.

Kvalitet

På billedet her ønskede kunden at få etableret et toiletrum på 1. sal i et mindre byhus hvor der ikke var plads ved første blik. Ved at fjerne nogle skabe blev det muligt at rykke bagvæggen længere ud i skunken for på den måde at skaffe lidt mere plads.

 

Skabenes plads i det tidligere rum ses som den brune linje på bagvæggen. Skabet med spejl er bygget ind i bagvæggen for at maximere udnyttelsen af rummet.

 

Den nyetablerede og mindre skunk blev bygget til den opgraderede vandvarmer